mandag den 30. juli 2012

Min søster kom forbi

Så har det været ferie. Min søster kom forbi,og hold da op, hvor det resulterede i perleri! Hun er ligeså glad for farver som jeg er, og selv om hun ikke kan teknikkerne (endnu), så brugte hun mange timer på at sidde og eksperimentere med  farvesammensætninger, hvorefter jeg så kunne afprøve dem. Det blev et ret intenst forløb (ikke mindst fordi vi var sammen i mange dage) men superinspirerende, da hun ser nogle andre farver sammen end jeg gør, så flere af de kombinationer hun lavede var nogle som jeg måske aldrig selv havde fundet på. :-)




Det blev til adskillige fælles designede smykker, og ideer til endnu flere er noteret i min lille notesbog :-)

Her kommer billeder af vores produktion, alle sammen nye farvedesigns, skabt i løbet af 8 dage, hvor vi jo altså også lavede andre ting. Jeg synes vi har gjort det ret godt!  :-)

 Jeg laver løbende denne slags armbånd. De er supersimple at lave: det er bare perler på elastiktråd, men når de bliver sat sammen kan de være rigtigt fede, synes jeg.
Jeg laver forskellige farvekombinationer, og det vi meget legede med, mens min søster var her, var at prøve atsætte forskellige farver sammen og se hvilke farver der fremhævede hinanden, og hvilke der "slugte" hinanden, forstået på den måde at nogle farver, når de kommer ved siden af hinanden ligesom blegner, og ikke kommer til deres ret.

Her er der 14 armbånd i grønne nuancer. ret fint, synes jeg selv.

 Vil man have det lidt mere afdæmpet, er her en version med tre armbånd i elfenbensfarvet, guld, grøn, hvid og gennemsigtig hvid / krystalfarvet.
 En let sommerlig version i lyseblå nuancer.
 gyldenbrun med en grøn accent.


















Denne blå version lavede jeg for et stykke tid siden.
















en gylden version blev det også til.















Vi arbejdede også mod en rød og en lilla version, men fandt mangler i min perlebeholdning. Så de må komme senere :-)


Vi måtte selvfølgelig også lige prøve at have dem alle på på en gang... her er over 60 armbånd. :-)

Jeg kan ikke helt anbefale det, da det blev meget tungt og stift at have på, men jeg synes det ser meget overdådigt ud. :-)












Og nu til de mere tekniske smykker. Her lavede vi en hel lille produktions-rutine, hvor min søster fandt farvesammensætninger og jeg lavede smykkerne med dem. Her er nogen af dem der blev rigtigt fine (når jeg nu selv skal sige det!) ;-)

 Her har jeg brugt en 2-nåls Right Angle Weave teknik (ofte forkorte til RAW-teknik). Oversat vil det lyde noget i retning af: Ret Vinkel Væve-teknik.
Man laver ligesom små retvinklede firkantede "kasser"/ boxe" af perler efterhånden som man laver mønsteret.

Her er brugt:
- 6mm Faceterede Runde Tjekkiske perler,
-8/0 Toho perler (den "bordeaux")
- 10/0 tjekkiske perler (varm sølv farve)
 Fireline tråd, 6lb/ 0.008 mm
 Jeg har brugt en sølvfarvet bidsellås til at lukke armbåndet med. Det er det der hedder "toggle-clasp" på engelsk.
Dette armbånd er lavet med samme teknik som det forgående. Undervejs frygtede vi at det ville blive alt for blåt-i-blåt, men til sidst viste det sig at blive rigtigt flot.
Det at perlerne har forskellig struktur og forskellige grader af gennemsigtighed giver et flot spil i lyset.

Der er brugt:
-6mm faceterede runde tjekkiske perler med AB (Aurora Borealis) finish
- 4mm runde "faux-perle" perler (faux-perle betyder falsk perle. Det er glasperler med voksfarve. På engelsk kaldes de også for "pearl-beads").
- 11/0 Toho perler.
-KO nylontråd (KO beading thread).
- Sølvfarvet bidsellås.



Her ses låsen.
















Igen samme teknik, 
igen 6mm faceterede runde tjekkiske perler, 8/0 tohos og 11/0 tohos.

 Denne har et virkeligt flot antikt look, som jeg bare mangler en lås til i en passende farve.

Jeg glæder mig meget til at gå med dette! :-)








Tsummerlee eller TCBeads på YouTube laver mange tutorials. Jeg har lært rigtigt meget af hende. bl.a det følgende mønster som jeg har fundet her:

Små runde øreringe
Det er et superlet lille mønster, og min søster og jeg gav os til at lege med farver igen. De mest vellykkede er her:

Det er svært at få farverne rigtige når jeg tager billeder, så jeg lægger 2 ind af de samme øreringe...


De skinner mere i virkeligheden.
Specielt de tre som er nederst på dette billede er meget skinnende og fine.
Kunne sagtens bruges til fest.







Det sidste jeg vil vise i dette indlæg er af den type jeg kalder "hoops". Hoop betyder bare "ring" på dansk, og jeg kalder dem sådan fordi de er syet rundt om en ring. De er ikke lavet helt færdige, men er forsøg med farver. Jeg tror dog at vil prøve at lave et færdigt sæt af alle de følgende og se, hvordan det kommer til at se ud.
 Denne er en variation over en ørering jeg lavede tidligere.
Jeg har brugt 3 forskellige farver i str 11/0 Tohos og så er kanten lavet med str 15/0 Tohos

Dette er min søsters farve kombination.
Den er ret spændende, da den grå-brun melerede 15/0 Toho er uigennemsigtig, og den turkis/teal 11/0 er gennemsigtig. Det giver den et spændende spil når man har den på og lyset falder igennem den.

Denne havde jeg haft liggende et stykke tid halvfærdig.

Jeg var optaget af, at jeg gerne ville bruge de aflange "bugle" perler (ved ikke endnu om de har et andet navn på dansk), da jeg synes at det giver en spændende struktur. Men da jeg havde lavet de 3 rækker: turkis 11/0, 3mm bugle og turkis 11/0 igen, kunne jeg ikke finde på en slutning. Den så ufærdig ud, men jeg kunne ikke finde en kant jeg synes passede.

Heldigvis fandt min søster en, og jeg synes at den er helt perfekt.

Jeg er dog ikke helt tilfreds med den tekniske udførelse af projektet, så jeg laver nok et nyt sæt helt fra bunden. Men en lettelse at have mønsteret på plads! :-)

Denne var teknisk ret svær pga størrelses forskellen på perlerne. Jeg er ikke tilfreds med resultatet, men farverne blev flotte synes jeg.

Så det er bare at prøve forfra! Øvelse gør mester :-)

Der er brugt 11/0 elfenbensfarvede Tohos
8/0 "milky nutmeg" Tohos
og 15/0 "gold-lined crystal" Tohos.


Det var et udklip af hvad vi nåede på 8 dage (hvor vi også nåede at lave mange andre ting, det var jo ferie! ;-) )
Som sagt synes jeg at det var ganske produktivt. Der er flere ideer i min lille notesbog som jeg glæder mig til at komme i gang med. Og så er der bestilt nye perler som forhåbentlig vil lukke nogle af de "huller" vi fandt i min perle-farvepalet. Svært at vente på at de når frem. :-)

 Tak for hjælpen Søs <3

onsdag den 11. juli 2012

Hvor starter man?


Jeg havde sådan lyst til at starte et blog indlæg med at vise et billede og sige at ”det var dette design der startede det hele”...men når jeg sidder og kigger billeder igennem går det op for mig, at jeg faktisk ikke kan sige nøjagtigt hvornår ”det” startede.

Jeg har altid været vild med at kreere, og har længe hæklet og strikket og interesseret mig for at skabe fine ting af ting som andre måske ikke umiddelbart kunne se skønhed i...og i min søgen efter ny inspiration er jeg på et tidspunkt faldet over smykker i perlesyning.

Jeg har altid elsket perler: farverne, strukturerne, måden de ligner skatte fra en glemt sørøverkiste... men jeg har aldrig helt vidst hvad jeg skulle stille op med dem.
Hvis man søger på ”perlesyning” på dansk, så ender man op med juleklokker, og pynteduge, eller korsstingsbroderier syet med perler i stedet for korssting. Jeg har set flere som er virkeligt dygtige til disse teknikker, men det har aldrig rigtigt fanget min interesse.
Så en dag faldt jeg på YouTube over tutorials, hvor folk syede de flotteste smykker af bittesmå perler, og pludselig var jeg hooked. Jeg har brugt rigtigt mange timer på dels at se tutorials og lede efter nye teknikker at lære, og dels på at finde ud af, hvor man køber materialer henne til penge der er til at betale, også ud af en kontanthjælp (som er min nuværende indtægt).

Sagen er, at for at få de pæneste resultater, så skal perlerne være så regelmæssige som muligt (selvom forskellige teknikker har forskellige behov for perlernes regelmæssighed).
Brickstitch lavet med tjekkiske seed beads og Japanske Toho seed beads.
Brickstitch (direkte oversat: murstens-sting) f.eks. har brug for meget regelmæssige perler, hvis ikke det skal "woble" for meget:

 De mest regelmæssige perler på markedet lader til at være de japanske: Toho, Miyuki og Matsuno, og dernæst de tjekkiske.

Jeg har forelsket mig i Toho's og det er hovedsageligt dem jeg bruger.

Brickstitch med kinesiske, mere ujævne perler.

 Indtil videre har jeg mest arbejdet med de runde seed beads, men glæder mig til at eksperimentere med nogle af de mange andre former der findes.

cubes = firkantede 
hex-cut = sekskantede
triangles = trekantede
1 cut = runde perler som har en enkelt facet slebet side
2 cut = runde perler med 2 facetter

og mange mange flere.






Jeg tænkte i starten at det var fint at starte med de billige perler man kan købe herhjemme. Perlerne på billede 2 er fra henholdsvis Tiger og Søstrene Grene.
Men jeg må tilstå at det giver et HELT anderledes tilfredsstillende resultat at arbejde med de regelmæssige perler, for slet ikke at tale om en god tråd og rigtige perlenåle.

Materialerne gør altså virkelig en forskel her, så hvis du sidder og tænker at du vil i gang med at prøve at lave smykker med perlesyning, så kan det altså rigtigt godt betale sig at investere lidt i nogle gode materialer: du vil sandsynligvis meget hurtigere få et resultat du er tilfreds med, og det er faktisk rigtigt meget nemmere at arbejde med de her teknikker når du har de rigtige materialer. Hvilket øger chancen for at du ikke giver op for hurtigt ;-)

Jeg endte op på www.etsy.com hvor jeg stadig køber de fleste af mine materialer. Men da det er en international samling af butikker, kræver det stadig at man kan læse og forstå engelsk rimeligt godt.

Jeg leder stadig efter danske webshops som sælger de perler jeg gerne vil have fingre i, sig gerne til, hvis du kender til et godt sted, også hvis det er en fysisk butik.










tirsdag den 10. juli 2012

Så går det løs :-)

Halløj allesammen, og velkommen til!


Nu går det løs! Her er første blog-indlæg, og på torsdag vil det vise sig om der er håb for at jeg kan starte min webshop med det samme, eller om det må vente lidt endnu.

Min dejlige nabo (som arbejder med design) har hjulpet mig med at lave det fine design på min blog side her (foroven), og jeg kan slet ikke vente til det skal laves til visitkort og webshop også!

Nå...måske er jeg lidt hurtig nu, der er jo stadig ikke noget der er helt sikkert endnu. Det er bare så dejligt at være fyldt med inspiration og håb og ønsker for fremtiden. Det er en god følelse!

 Og lad os så komme i gang med perlerierne :-)


Printemps øreringe á la Anne. 

Mønsteret til disse kommer fra www.bead-patterns.com, som har en række gratis mønstre man bare kan downloade. Navnet på disse øreringe er "Printemps".

Jeg har lavet dette mønster i en del forskellige farver. Her er så den nyeste farvekombination. Og faktisk har jeg leget med perletyperne også og brugt Bicones i stedet for facetslebne runde perler som de fremtrædende perler samt brugt 3mm facetslebne runde perler som sekundære perler, i stedet for 4mm bicones som mønsteret lyder på. 

En af grundende til at jeg gerne vil lave denne blog er, at der ikke findes ret meget materiale om denne form for perlesyning på dansk, og jeg vil gerne være med til at gøre teknikkerne tilgængelige for folk som ikke forstår engelsk godt nok til at benytte sig af de mønstre og tutorials som ligger på nettet. Der er dog nogle ting omkring copyright og almindelig pæn opførsel der gør, at før jeg lægger oversatte versioner af deres ting ud på bloggen her, skal jeg lige have fat i dem der har lavet det originale materiale, og høre om det er ok.
Det arbejder jeg på, og skal nok update om hvordan det går :-)

I mellemtiden står jeg gerne til rådighed som oversætter af mønstre i måtte ønske oversat, som I selv har fundet / købt.

Slut på første indlæg som er lidt rodet, men som nu i det mindste er sendt af sted! :-)

Ha det dejligt! 
~Anne.